30 dkg főtt édesburgonya (batáta),
2 púpos evőkanál nyílgyökér liszt vagy tápióka keményítő,
2 evőkanál útifű maghéj,
1/2 kk. szódabikarbóna,
só
annyi kölesliszt, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Ha a tészta összeállt egy nagyobb diónyit a kezünkbe veszünk és belenyomjuk a gyümölcsöt (fahéjat is lehet szórni rá) és gombócot formálunk belőle. A szokásos módon kifőzzük és diéta szerinti morzsába forgatjuk. Nálam pirított darált dió (de lehet cassava dara, finomra őrölt kókuszreszelék, köleskenyér morzsa, stb.). Akinek a végén nem elég édes, tehet rá pici mézet vagy ami neki belefér.
A meghámozott vöröshagymát késes aprítóban finomra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a meghámozott sárgarépát finomra reszeljük. Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítjuk az olí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzöm. A zsenge spenótleveleket 20 másodpercre forró vízbe dobom. A tejszínbe teszem a medvehagymát és a leforrázott spenótot, majd belereszelem a szerecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gépbe alulra a folyadék, rá a liszt cukor , só, élesztő, Dagasztás program.. Ez 2 kerek pizzához elég
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megfőzzük héjastul sós vízben. Azután leszűrjük, óvatosan meghámozzuk, majd áttörjük burgonyanyomóval, és hagyjuk langyosra hűlni. 2. Közben 1 dl meglangyosított te...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes