a tésztához:
6 tojássárgája
20 dkg őrölt mandula
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
a töltelékhez:
1 egész csirkemell (2 filé)
10 dkg húsos szalonna
25 dkg spárga
1 nagyobb lila hagyma
20 dkg Totu krém (nem Totu!)
2 tojás
2 dkg reszelt parmezán
1 teáskanál házi provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál só
továbbá:
diónyi zsír a forma kikenéséhez
A tojássárgát összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert mandulával. 20 centis, zsírral kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a masszából a tál oldalára is kerüljön. 150 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket, amihez a Totu krémet simára keverjük a tojásokkal. Hozzáadjuk a parmezánt és a fűszereket. Beleforgatjuk a kockára vágott csirkemellet, a csíkokra vágott szalonnát, a kis darabokra vágott spárgát ( a spárgát meghajlítjuk, hogy ketté roppanjon, az alsó fás részét nem használjuk ehhez az ételhez, de ne dobjuk ki alaplé főzésére felhasználhatjuk majd) és a felszeletelt hagymát. Az elősütött tésztára öntjük. Elsimítjuk, majd 175 fokos sütőben 45 percig sütjük. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. A szeleteléssel várjuk meg amíg langyosra hűl.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni annyi vízben, ami ellepi. Megsózzuk és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A tűzről levéve pépesítjük (krumplitörővel va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 24 egyforma nagyságú darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon elősütjük a csirkedarabok mindkét oldalát. Egy keverőtálban összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz apróra vágott hagymákat zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott zúzát, lesütjük. Fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és puhára pároljuk. (Közben kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát egészben egy fazékba tesszük. Forró vízzel leöntjük és felforraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről és lefedjük 1-2 órára. Így jól formázható lesz, nem fog elszakadni töltésko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű