A recept 11 db mini csigára szól, a következő alapanyagokból készült:
- 115 gr hajdinaliszt
- 5 gr kölesliszt
- 20 gr barna rizsliszt
- 10 gr útifűmaghéj
- 1 tk Dt. Oetker porélesztő
- 85 ml laktózmentes tej
- 25 gr olvasztott Liga margarin
- pici só
- 1 csapott ek eritrit
- 1 kisebb tojás felverve (fele a tésztába, fele kenéshez)
Töltelék:
- 1 ek holland kakaópor
- 1 csomag házi készítésű vaníliás poreritrit
- 40 gr olvasztott Liga margarin
- 25 gr eririt
Az alapanyagokat robotgéppel összeállítottam majd 35-40 percet meleg helyen kelesztettem, kinyújtottam, megkentem a kakaós töltelékkel és feltekertem...Kb.2 centis karikákra vágtam, sütőpapíros tepsibe tettem és további 30 percet kelesztettem...A csigák oldalát a maradék felvert tojással lekentem és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem.
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéj-őrleményt a vízben elkeverjük, félretesszük, amíg zselés állagúvá nem válik. A többi hozzávalót tálba mérjük, összekeverjük, majd az útifűmaghéjat is hozzáadva jól k...
Elkészítési idő: 1h35p Nehézség: Könnyűösszekeverjük 20percre pihentetjük 20percet sütjük 180'C
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű