menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér GM,lassú ch


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200g hajdinaliszt,
100g kölesliszt,
50g barna rizsliszt,
20g útifűmaghéj,
4g porélesztő
1tk só,
2ek olaj.
500ml víz

Elkészítés:


500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kézzel formába teszem.
15perc 50fok majd 65perc 200fokon sütöm alsó-felső sütéssel.
Rácson hűtjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Eredeti recept" Zsófi mindenmentes kenyere"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Kenyér 2
Kenyér 2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vajas kifli
Vajas kifli

Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk úgy, hogy az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Töltött bajor perec
Töltött bajor perec

A tésztát összegyúrom, kelesztem, darabolom 8 részre. Téglalap alakúra nyújtom. A hosszabbik szélére egy csíkban teszek tölteléket, feltekerem és perecet formálok belőle. A 2 li...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túró kuglóf
Túró kuglóf

A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet sóval, a cukorral, és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk