1 kis doboz Cocomas kókusztejszín
25 dkg cukkini (tisztítva)
3+8 evőkanál kókuszolaj
20 g zselatin
7 g só
20 g balzsamecet
1 szép fej édeskés hagyma
kis csokor snidling
1 tk mustár
1 csapott ek pirospaprikakrém
1/2 kk bors
1/2 kk őrölt kömény
A cukkinit megtisztítom, és kevés vízben főni teszem.
A kókusztejszínt 3 evőkanál olajjal és a 20 g zselatinnal összemelegítem, majd a turmixba öntöm.
Bele mérem az ecetet és a sót. (Sóból kevesebbet használok mint az eredeti recept, mert az ízesítésre szolgáló paprikakrém is sós).
Pár perc forrás után a cukkinit is szűröm, és beleöntöm a turmixba. Az egészet összeturmixolom, és formába töltöm. A szilárdulásig hűtőbe teszem.
Néhány óra alatt megszilárdul a "sajt". Ekkor megpucolom a hagymát és lereszelem.
A szilárdult sajtot a turmixba tördelem, hozzá adom a 8 ek. kókuszolajat, a hagymát, és a többi fűszert, majd összeturmixolom és fogyasztásig hűtőbe teszem.
Fogyasztás előtt kissé átkeverem, hogy túrósabb állaga legyen.
A krumplit hejaban megfozzuk,meghamozzuk es kockakra vagjuk A sonkat is aprobb kockakra vagjuk, es osszekeverjuk a krumplival A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal Fusze...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA karfiolt rózsákra szedjük és késes aprítóban összeaprítjuk. Egy konyharuhára tesszük, kinyomkodjuk a nedvességet belőle. Összekeverjük két enyhén felvert fehérjével, a sajttal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4. Borral készült páclé (2 kg húshoz) Hozzávalók: 200 g hagyma, 150 ml víz, 250 ml száraz fehérbor, 4 db citromfű, 1 teáskanál őrölt bors, só ízl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kifliket felkarikázom. A mákot a cukorral összekeverve ledarálom, hozzáadom a sót is. Egy tálba lerakok egy sor kiflit, majd megszórom a cukros mákkal. Ezt a rétegezést addig cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű