30 dkg cukkini (tisztítva mérve)
4 dl víz
1 ek. citromlé
1/2 tk. só
20 dkg cassava liszt (lásd a fenti ismertetőt!!)
10 dkg nyílgyökérpor
1,5 dkg útifűmaghéj
1 tk. szódabikarbóna
+
kókuszolaj a formázáshoz és sütéshez
A cukkinit tisztítsd meg, hámozd meg, vágd kockára és 4 dl vízben főzd meg. A vízzel együtt turmixold le, vagy botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a sót, citromlevet. keverd el. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, add a cukkinis püréhez, alaposan keverd el majd hagyd állni 5-10 percet. Egy szilikonos nyújtólapot olajozz be vékonyan, a tésztát oszd szét kb 10 részre, vagy lehet több is, ha kisebb lángost akarsz. Tegyél egy tésztadarabot a nyújtólapra és olajos kézzel lapítsd szét kis mozdulatokkal. Ha esetleg valahol szétszakad, az nem baj. Ha serpenyőben sütöd, akkor forrósítsd fel, kend ki olajjal, tedd bele a lángost és közepes tűznél süsd meg mindkét oldalát. Ha sütőben akarod sütni, akkor a kinyújtott tésztákat óvatosan tedd sütőpapíros tepsire, előmelegített 165 fokos légkeveréses sütőben süsd kb 15-18 percig, félidőben fordítsd meg a lángosokat. A sütési idő sütőnként változó lehet, többször ellenőrizd.
Futtassuk meg az élesztőt langyos tejben, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Takarjuk le, majd hagyjuk kb. fél órát langyos helyen kelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy lábosban eloszlatjuk a tésztát. Egyenletesen rárétegezzük a csíkokra vágott bacont, a felkockázott sütőtököt és a vékonyan felkarikázott salottát, majd ráforgácsoljuk a va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C fokra. Keverőtálban összekeverjük a lisztet és a juhtúrót, hozzáadunk egy csipet sót, két tojássárgáját, és tésztát gyúrun belőle. Közepesen kemény, jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szob...
Elkészítési idő: 30' Nehézség: Könnyű