1 csirkemellfilé
1-1,5 evőkanál nyílgyökérliszt
törött bors
só
a bundázáshoz:
12,5 dkg főtt tojásfehérje rúd
2 kisebb tojás
1 evőkanál nyílgyökérliszt
1 teáskanál olvasztott zsír (mindegy milyen)
törött bors
só
A csirkemellet 4-5 csíkra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell csíkokat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz készített masszába forgatjuk, amihez előzőleg minden hozzávalót turmixgépbe téve simává dolgozunk. Közepes lángon, bő zsírban mindkét oldalán szép pirosra sütjük.
Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és a kiolajozott tepsibe fektetjük a szeleteket, össze is érhetnek. Megszórjuk a felcsíkozott szeletelt sonkával. Alufólia ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Csirkemellet lefejtünk a csontjáról, enyhén kiklopfoljuk, majd két napra fokhagymás tejbe áztatjuk (pácoljuk), hűvös helyen tartva (kamra, hűtőszekrény). 2. Utána a tejből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész csirkemelleket kettévágjuk, majd hosszában bevágjuk, kettéhajtjuk, kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletekre szórjuk a reszelt, vagy vékony szeletekre vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű