50 dkg darált hús
35 dkg sárgarépa
1 tojás
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma összezúzva
törött bors
só
A répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. Salátával tálaljuk. Nagyon finom hozzá a zúzott fokhagymával, sóval, kevés citromlével elkevert ToTu krém extra.
Szoktam csinálni ilyesmit,reszelt édesburgonyával vagy cukkinivel is(az mellé kell valami lisztféle),tojás nélkül is,ezt csak úgy elmentettem most az arányok miatt,hátha másnak is jól jön.
De lehet beletenni főtt kelkáposztát,főtt vagy párolt karalábot,zellert is,illetve gyökeret és simán el tudom képzelni olyan formában,hogy főzök kelbimbót és azt teszem a gombóc közepébe ;).
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almát, a krumplit, a hagymát, a paprikát duci gerezdekre vágjuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát nagyon vékonyra szeljük (én szeleteltet veszek). A tepsi közepét kirakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSertés combot felkockázni, sóval, borssal, mustárral elkeverve betetenni a hűtőbe. Minél tovább pihen annál finomabb. A husit megpiríteni egy kis olajon utána felönteni vízzel, be...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű