1 ek zsir
2 tojassargaja
1 pupos ek szezammagliszt,
2 pupozott ek atdaralt kokuszzacc(/kokuszreszelek-de azzal lehet kokuszos ize lesz...)
2 nagyon pupos ek tapioka(vagy mas kemenyito).
Fel tk so,
esetleg feherbors
1 ek mustar(alnaturat hasznalok a dm-bol,cukormentes es finom).
2-3 dl kokusztej(hazi hig de lehet viz is)+
2-4 dl viz,a fozes vegeig kiderul.
Ha forr kesz is van de ne legyen folyos inkabb picit gumiszeru,"osszetarto".
Ez a legjobb amit eddig csinaltam.
Tojassargaja nelkul lehet hogy tobb tapioka kell(vagy mas kemenyito)vagy esetleg 2 ek orolt lenmag vagy 1-2 tk utifumaghej mehet helyette.
Kb.7-8 dl lesz,2 kis jenai edeny kajara vaaaastagon jut vagy egy nagy tepsi kajara.
Karfiolsajt is suepen rasul azt akkor rakom ra(ha rakok)ha mar fedo nelkul sutom es picit kezd pirulni,kb.20 perccel sutes vege elott.
Lassú tűzön állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük a lekvárt, majd üvegekbe töltjük, lezárjuk, és pár percre fejre fordítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű9 dl tejet 15 dkg cukorral és a vaníliarúd kikapart közepével felfőzzük. A maradék 1 dl tejet az 5 tojás sárgájával simára keverjük, a felforralt tejbe öntjük és besűrítjük. Az 5 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat felteszem főni, folyamatos keverés mellett kicsi lángon felmelegítem míg a sajtok olvadni kezdenek. A keményítőt egy kevés meleg vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítom, amibe az apró kockára vágott vöröshagymát teszem, majd az összezúzott fokhagymát. Hozzá öntöm a paradicsompürét, meg-sózom, borsot és a gyömbért bele tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes