110 g Szafi Fitt Szénhidrát-csökkentő gluténmentes lisztkeverék (Itt kapható!)
25-35 g négyszeres erősségű természetes édesítőszer -> vagy ennek az édességnek megfelelő bármilyen édesítő
csipet vanília őrlemény (vannília őrlemény ITT!)
1 tk. bio citromhéj (bio citromhéj ITT!)
3 g Szafi Fitt szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
csipet Szafi Fitt himalája só (0.5 g)
20 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
2 db M-es tojás
4 db M-es tojásfehérje
130 g langyos víz
ízlés szerint adható hozzá például mazsola, vagy az egyik feléhez kakaópor :)
(kb.440 g-os lesz)
Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük.
Ezután osszuk négy részre a tésztát, sodorjunk belőle 4 vékony tésztacsíkot, majd fonjuk össze őket, ezután a kalácsot a két szélénél fogva kissé nyomjuk össze, hogy szorosabb legyen a fonat.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe a kalácsot, majd a megmaradt tojássárgákhoz adjunk egy pici vizet, hogy folyékony legyen, és ezzel kenjük le.
Előmelegített forró sütőben 175 fokon légkeveréses sütőben 40-50 percig süssük. (6-os fonatnál kell az 50 perc).
Briós is készíthető a tésztából,esetleg plusz tojásfehérjepor hozzáadásával.
A lisztet egy tálba öntjük és hozzáadunk egy pici sót, cukrot, egy tasak élesztőport, tojássárgájákat, tejet, olvasztott vajat és jól összekeverjük egy elektromos habverő dagasztó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc lefedve tetővel, vagy fóliával 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű