menu

Családireceptkönyv.hu

Tápiókás lapótya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g reszelt zöldség (itt cukkinivel készült, de lehet répa, cékla, krumpli, stb.)

zsír
3 dl víz
100 g tápióka liszt
50 g kókuszliszt
(esetleg 1 evőkanál zselatin)

Elkészítés:


A sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de azt vettem észre, hogy nem mindegy milyen márkájú. (A Nature Cookta vált be nálam, a dm-ben vett kókuszliszt nem sűrítette be). A zselatin igazából nem kell bele, terápiás céllal használom, és ettől kicsit ropogósabb is lesz. Házi készítésű kenyérfűszer Egy bajorországi pék kenyérfűszer keveréke: Hozzávalók: 4 dkg kömény 2 dkg koriander 1 dkg ánizs 2 dkg édeskömény 1 mokkáskanál rozmaring 1 mokkáskanál őrölt gyömbér 5 dkg tengeri só A hozzávalókat összekeverjük, és fűszerdarálóban, mozsárban vagy kávédarálóban összeőröljük, és a kenyérbe ízlés szerint teszünk belőle. http://antalvali.com/comment/9782/hazi-keszitesu-kenyerfuszer 21

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizza /Vali hagyományos
Pizza /Vali hagyományos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér gm 1.
Kenyér gm 1.

tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és tésztát készítünk. 30 percig kel, 170C-on sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fahéjas mogyorós csavart
Fahéjas mogyorós csavart

300 ml tejet langyosra melegítjük az 1 evőkanál cukrot és az 50 g vajat fölolvasztjuk a tejben. Egy tálba öntjük, majd a tojást, sót, élesztőt, lisztet hozzáadjuk, és jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér(Vali féle)
Kenyér(Vali féle)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk