Hozzávalók:
– 3-4 evőkanál zsír
– 1 bögre cukor
– 2 tojás
– 2 bögre liszt
– 1 csomag sütőpor
– 3 evőkanál baracklekvár
– 1 bögre tej
+ a tetejére darabolt dió ízlés szerint
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
2. A tészta hozzávalót összekeverjük.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük.
4. A tetejét alaposan megszórjuk darabolt dióval. Ne sajnáljuk, ez lesz a lelke!
5. Kb. fél óra alatt, aranybarnára sütjük. Tűpróbát végzünk.
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy kicsi tepsit úgy, hogy az oldalait is fedje a papír. 2. A tészta hozzávalóit egyneművé gyúrjuk, majd kezünkkel elegyengetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA banánokat pépesre vágjuk, pár csepp citrommal meglocsoljuk, darált dióval, kevés porcukorral ízesítjük. Az édes tésztából készült palacsintákat a krémmel megtöltjük. Porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, tojást, kakaót és a margarint összeelegyítjük, és gőz fölött felfőzzük. Ezt követően hozzáadunk 25 dkg összedarabolt vagy darált kekszet, 10 dkg mazsolát és 10 dkg durvár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű