45 dkg liszt
– 1 tasak sütőpor
– 18 dkg cukor
– 20 dkg vaj
– 3 tojás
– 3 dl tej
– 1 teáskanál reszelt narancshéj
– 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
– 3 nagyobb alma
– 2 evőkanál cukor
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel kikavarjuk. Ha csomómentes, kikent tortaformába öntjük. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk és a tészta tetejére rakjuk, majd rászórjuk a cukrot. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Az epret megtisztítjuk, 3-4 szemet apróra vagdosunk, a többit villával szétnyomkodjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, amit lazán forgatunk bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1 dl langyos tejben kevés liszttel és egy csipet cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (kovászt), majd a maradék langyos tejet, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű