személyenként 2 db kukorica
víz
A kukorica külső leveleit és bajszát leszedjük, majd az egyik felét egy lábas aljára tesszük.
Erre helyezzük rá a kukoricákat, majd a maradék héjakkal lefedjük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lefedjük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, csípjünk le egy szemet, így ellenőrizhetjük, hogy megfőtt-e már.
Lefedve hagyjuk 10 percig és hagyjuk is a vízben addig, míg el nem fogynak a kukoricák. Amennyit szeretnénk megenni, annyit szedjünk ki a lábosból és csak utána sózzuk.
A káposztát, ha túl savanyú, átmossuk, kinyomkodjuk, és 1 ek zsíron kevés vízzel, az őrölt köménnyel és babérlevéllel kb.20 perc alatt puhára pároljuk. 1 ek zsíron megdinszteljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéslapockából egyszerű pörköltet készítek, az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágott húst. Miután kérget kapott, mehet bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű