1/2 kg sertés comb vagy lapocka
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt sonka
20 dkg csemegeuborka
1 evőkanál paradicsom püré
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát. Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakrokettet ajánlok hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőző nap: A húst 2-3 ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, őrölt feketeborssal és majoránnával megszórjuk. Egy tálba a mustárt, az összenyomott fokhagymát és a paprikakrémet öss...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst mossuk meg, majd vágjuk be, nyissuk szét, és folpak alatt klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg a mustárral. 2. A paprikát és a hagymát öblítsük le, aprítsuk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA bordaszeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd egy felfórosított serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Majd a serpenyőből kives...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű