Tészta:
15 dkg porcukor
3 tojás
6 evőkanál forró víz
15 dkg rétesliszt
3 kiskanál sütőpor
Krém:
25 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
2,5 dl tej
4 evőkanál liszt
pici málnaszörp vagy piros ételfesték
Töltelék:
50 dkg málna
Díszítés:
szép málnaszemek
szörp
csokis vagy színes tortadara
A tésztához a porcukrot a tojássárgájával habosra verjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet a sütőporral elkeverve. Végül beleforgatjuk a tojásfehérjét kemény habbá verve. Tortaformába öntjük és 180°C-on kb. 40 percig sütjük, tűpróba. 20 percig tilos a sütő ajtaját kinyitni.
A krémhez a vajat a cukorral kikeverjük. A tejet a liszttel felfőzzük, ha kész, málnaszörppel rózsaszínűre színezzük. Ha kihűlt, összekeverjük a cukros vajjal.
Összeállítás:
A piskótalapot kettévágjuk, megkenjük a krém 1/3 részével, rátesszük a málnát, megint krém majd a piskóta másik fele. A tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. A díszítéshez kicsi nejlonzacskóba pici málnaszörpöt öntünk, kiszúrjuk a sarkát egy tűvel, és a torta közepéből kiindulva spirálban ráfolyatjuk. Az oldalát megszórjuk tortadarával, a tetejére ép málnaszemeket teszünk.
Ha fagyasztott málnából készítjük, olvadás után a díszítésre szánt málnaszemeket szépen elhelyezzük egy tányéron, és tálalásig visszarakjuk a fagyóba, különben szétfolyik a torta tetején. Mint a képen is látszik, ott is deres a málna.
Diós piskóta 4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval és 1/4 teáskanál sütőporral. Kimérek 6 evőkanál (12 dkg) kristálycukrot. 6 tojást egyesével különválasztok....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral verd addig, hogy sűrű, habos-krémes legyen-ez eltart pár percig. Majd add hozzá az olajat és a tejfölt, keverd egyneműre a keveréket. A sütőport, sót vegyí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű350 g lisztet összedolgozunk 250 g vajjal (cukrot nem teszünk bele), 2 tojássárgájával és 4 evőkanál vízzel. Éjszakán át pihentessük. Másnap a tésztából két lapot nyújtunk. Az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A tésztához valókat elaposan kikeverjük, bele az aprított aszalt szilvát és felvert tojásfehérjével lazítjuk. 2.) 160C fokon 15 percig, majd 140C fokon 50 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes