• 1 kg liszt
• 1 evőkanál só
• 0,5 dl tej
• 1 élesztő
• 2 dl tejföl
• 3 evőkanál olaj
• 2 tojás sárgája
az élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő csak idő kell neki,
a száraz összetevőket egy nagy műanyagtálba tesszük, majd a felfuttatott élesztőt beleöntjük a közepébe az egyéb folyékony összetevőkkel és szépen kidolgozzuk a tésztát,
amikor szép sima tésztát kaptunk akkor lefedjük egy konyharuhával és kelesztjük a tésztát kb. 1 óráig meleg helyen,
a tészta darabokat olajos felületen laposra nyújtjuk és bő forró olajban kisütjük,
Ahogy a diókrémnél, úgy itt is azt ajánlom, hogy száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit a magokat. Nagyon kell vigyázni, mert a tökmag hamar megéghet. Állandóan mozgasd a serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét edénybe keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat. Végül öntsd egybe őket, és keverd jól össze. A masszát egy kanál segítségével kanalazd a szilikon muffin form...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverni, 1-2órára hűtőbe kell tenni, sütni. smile hangulatjel Nem kell megijedni, nyersen az állaga zselés/nyúlós az útifű maghéjtól. Ez az adag 8-10 palacsin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű