Száraz hozzávalók:
1/2 csésze mandula liszt
1/2 csésze kender mag
1/2 csésze reszelt parmezán
1/4 csésze lenmag liszt
élesztő
1 mokkáskanál sütőpor
csipet só
Valamilyen fűszerkeverék, amit kedvelsz
Nedves összetevők:
6 felvert tojás
1/2 csésze túró
Zöldhagyma, vagy bármi friss zöldség, apróra vágva ízlés szerint
Két edénybe keverd össze külön-külön a száraz és nedves hozzávalókat. Végül öntsd egybe őket, és keverd jól össze.
A masszát egy kanál segítségével kanalazd a szilikon muffin formába és mehet is a sütőbe.
Süsd előmelegített sütőben 190C fokon körülbelül 30 percig. Szép aranybarnának kell lennie a tetejének.
Ha maradna belőle, akkor sincs semmi gond. Tedd őket egy jól záródó zacskóba és tárold bátran a hűtőben.
Akár egy hétig is gond nélkül tárolhatod és a mikróban újramelegítve is tökéletes.
Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük. A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, ha van időnk, tejbe áztatjuk. Kevés kacsazsíron megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágom és óvatosan kiklopfolom majd a szokásos módon, panírozom. Egy kuglófsütőt vagy őzgerincformát kibélelek a bacon szalonnával majd soronként rétegezve...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes