menu

Családireceptkönyv.hu

Tortilla házilag


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Öntet

2 dl tejföl
2 ek tej
1 tk mexikói fűszerkeverék

Töltelék

0.5 fej jégsaláta
2 db nagy paradicsom
0.5 db piros húsos paprika
1 fej lilahagyma
0.5 csokor csokor snidling
1 tk tengeri só kristály
1 ek olívaolaj
3 dl natúr joghurt
1 tk mexikói fűszerkeverék
30 dkg pácolt csirkemell filé
só (kevés)

4 db lepény tésztájához

20 dkg kukoricaliszt és búzaliszt vegyesen
2 mokkáskanál só
0.75 dl langyos víz (kb.)

Elkészítés:


Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük.

A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a paprikát, paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, mindet összekeverjük, tengeri só szemcséket hintünk rá. Letakarjuk, hűtőbe tesszük.

A fűszerolajos páctól lecsepegtetjük a fél-kisujjnyira vágott csibemell csíkokat, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, enyhén megsózzuk, félretesszük.

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 4 cipóra osztjuk, alaposan kilisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Felforrósítjuk a kerámia serpenyőt és zsiradék nélkül mindkét oldalukat pirosasra, hólyagosra sütjük. Tálaláskor a meleg tésztára halmozzuk a hideg salátát, a felforrósított húst, meglocsoljuk az ízes öntettel. Feltekerjük, a végüket papírba csomagolva tálaljuk, zöldfűszerekkel illatosítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Otthon is könnyen, gyorsan elkészíthető – akár maradék sült felhasználásával a friss zöldségekben dús tésztatekercs. Az öntet ízét alkalmanként különböző fűszerekkel tehetjük változatosabbá. A zöldségeket is variálhatjuk. A házi készítésű üres tészta jól bírja a fagyasztást, így legközelebb már csak átmelegíteni és tölteni kell.

Tortilla házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Medvehagymás lepény
Medvehagymás lepény

A hozzávalókat kikeverjük és ebből az adagból két vastag lepény jön ki! Elég nagy adag. Lassan sütjük alacsony fokozaton! Majd miután sikerült átfordítani betöltjük az egyik olda...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lemon curd -2 (citromkrém)
Lemon curd -2 (citromkrém)

Egy serpenyőbe üssük bele az egész tojásokat, majd kézi habverővel kicsit verjük fel. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a felolvasztott vajat, és a kukoricalisztet, majd keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Rántott padlizsán
Rántott padlizsán

A megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Hagymás-csípős bab Bud Spencer módra
Hagymás-csípős bab Bud Spencer módra

Vegyünk elő egy kb. 3 l-es lábast, tegyük bele a zsírt és a kolbászt és lassú tűzön addig pirítsuk, míg a kolbászból kisül a zsír. Kockázzuk fel a vöröshagymát, tegyük a lábasba, é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk