1 fej káposzta (lehet vörös is)
ecet
só
cukor
kevés zsiradék
A káposztát apróra vágjuk, majd egy lábasba zsiradékot (olajat) teszünk. Készítünk sós, ecetes, cukros vizet (amit a salátára szoktunk tenni). Ráöntjük az olajra és erre tesszük a káposztát. Addig pároljuk, amíg a káposzta meg nem puhul, bebarnul, majd a levet leforraljuk róla.
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha langyosra hűlt, megpucoljuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kerek, tapadásmentes serpenyőben biomargarint hevítek, majd elkezdem rétegezni a vékony burgonyakarikákat, minden réteget megszórom a fűszerekkel, majd az egész tetejére ráöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt a mikróba tesszük 15 percre (vagy amíg megpuhul). Ezután összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, petrezselymet, lisztet, sajtot és tojást. A masszából pogácsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű