menu

Családireceptkönyv.hu

Piszke befőzése Anna mamával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piszke

Elkészítés:


Leszedtük a piszkét, majd szemenként lecsíptük a piszkeszem bajuszos végét. (Vagyis letisztítottuk).
Hideg vízben jól megmostuk a piszkét.
A tiszta piszkeszemeket félig betöltöttük az üvegbe és akkor rászórtunk 5 evőkanál kristálycukrot, majd teljesen megtöltöttük az üveget piszkeszemekkel.
Hideg vízzel feltöltöttük az üveget.
Tetejére egy kevés (ahogyan anyukám mondta, annyit mint ami egy légy szárnyára elfér) borkőkén port (megnézni a pontos nevét) teszünk rál.
Lecelofánozzuk, majd ráteszünk egy lapkát.
Egy nagy fazék aljára újságpapírt tettünk és arra tettünk 4 db üveg piszkét (annyi fért bele) és a fazékba annyi vizet tettünk, hogy az üveg háromnegyed részéig érjen. Azért ne tegyünk több vizet a fazékba, mert ha a víz kezd forrni, akkor belemegy az üvegbe és az nem jó.
Ha van olyan üveg, ami hozzáér a fazékhoz, akkor oda is újságpapírt teszünk, de az üvegek sem érjenek össze. Közéjük is lehet tenni újságpapírt. Nem kell lefedni forrás közben semmivel. Úgy forrjon a víz lehetőleg, hogy minden oldalán egyenletes forrjon a víz.
20 percig kell forralni, majd levesszük és hagyjuk a vízben kihűlni.
Végül kitesszük a helyére.

Trükkök, tippek, praktikák:


FONTOS!

Amikor feltesszük a vizet forralni, először csak a legkisebb hőfokra állítsuk a tűzhelyet, hogy együtt tudjon a vízzel felmelegedni az üveg. Ellenkező esetben széttörik az üveg. Utána lehet már a hőfokon emelni, hogy forrjon a víz.

Piszke befőzése Anna mamával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marcipános kajszilekvár
Marcipános kajszilekvár

A megmosott barackok magjait szedjük ki,forró vizbe rakjuk 1-2 percre,így a héjja könnyen lehúzható, majd a barackhúst tegyük egy nagy lábasba. Tegyük hozzá a cukor felét és tegyük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kandírozott gyömbér
Kandírozott gyömbér

A gyömbért - ha szükséges, keresztben kettévágva - vékonyan felszeleteljük. Kisebb lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, 10 percig alacsonyabb láng...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Aszalás: mit, hogyan, meddig?
Aszalás: mit, hogyan, meddig?

Mit lehet aszalni? Szinte valamennyi gyümölcsöt, almát, körtét, szilvát, kajszibarackot, ribiszkét, bodzabogyót. Természetesen nem kell aszalni a diót, a mandulát és a mogyorót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erős pista
Erős pista

Ledaráljuk a paprikát, hozzáadjuk a sót és egy napot állni hagyjuk közben kevergetjük. Jól záródó üvegekbe tesszük, a tetejére celofánt teszünk.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk