- 1 dl tej
- 1/2 csomag élesztő,
- 1 mokkáskanál cukor
- 22 dkg Alfa mix gm liszt
- 3 dkg kukorica liszt,
- 2,5 dkg margarin
- 1 tojás,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 famérős kanálnyi só
- Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom,
- Lisztet és a margarint összemorzsolom,
- a tojást felverem - hagyományos habverővel - és langyos vízhez öntöm és a sót is ide teszem bele,
- a megkelt élesztőt a liszttel összedolgozom, majd hozzáöntöm a tojásos vizet
- dagasztó géppel alaposan összedolgozom, kelesztőbe rakom
- Sütőt 250 C fokra felmelegítem, az edényt is felmelegítem margarinnal kiken állapotában és a párologtató vizet felforralom a sütéshez
- Ha megkelt, beleteszem a sütőformába, tetejét vizzel simára kenem és megvágom
- 220-230 fokon 30 percig sütöm alul felül
- 10 percig még csak alsó sütésen hagyom
- teljesen ki kell hűteni, csak utána szeletelni
Ha alul nem sült meg, vagy visszacsapódott hűléskor a víz, akkor üvegkerámiás edényt felforrósítok és kb 2-3 percre ráteszem. tökéletes lesz.
Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával, az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű hozzávalókat robotgépbe tesszük és alaposan kidagasztjuk, amíg fényes és ruganyos tésztát kapunk - kb. 15 perc. Kézzel is dagaszthatjuk, ilyenkor az élesztőt k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojás sárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű