menu

Családireceptkönyv.hu

Almás fahéjas zabkása


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 1
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma

Elkészítés:


A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsolt
Serpenyős lepény
Serpenyős lepény

A felvert tojásokat a szobahőmérsékletű tejjel, a liszttel és a pazmezán felével simára keverjük. Kicsit megsózzuk. Palacsintatészta sűrűségű legyen.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
AVOKÁDÓ KENYÉRRE
AVOKÁDÓ KENYÉRRE

Avokádót összetörni, fűszerekkel összekeverni és nyami

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Omlett medvehagymával
Omlett medvehagymával

Mintha sima omlettet készítenénk, rászórjuk a hozzávalókat és kis fokozaton sütjük, nehogy megégjen! Tovább fejlesztett verziója hogy az omlettből fritattát csinálunk, 200 fokon 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán vajaskeksz
Dán vajaskeksz

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük.. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk