- 30 g zabpehely
- 1 tk chia mag
- 0,5 dl tej
- víz
- fahéj (ízlés szerint)
- 150 g zöldalma
A zabpelyhet, chia magot, tejet és fahéjat egy lábasba tesszük, felöntjük ízlés szerint vízzel (kb1,5-2 dl). Elkezdjük főzni, amikor megfelelően megdagadt a zab, nem kemény, még viszonylag folyósra, hozzákeverjük a feldarabolt almát és elkeverjük. Egy tálba tesszük, a tetejére szelhetünk még almát.
Tipp: ha előre összefőzzük az almát a fahéjjal puhább lesz. Majd ehhez hozzá adjuk a többi összetevőt.
A felvert tojásokat a szobahőmérsékletű tejjel, a liszttel és a pazmezán felével simára keverjük. Kicsit megsózzuk. Palacsintatészta sűrűségű legyen.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAvokádót összetörni, fűszerekkel összekeverni és nyami
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMintha sima omlettet készítenénk, rászórjuk a hozzávalókat és kis fokozaton sütjük, nehogy megégjen! Tovább fejlesztett verziója hogy az omlettből fritattát csinálunk, 200 fokon 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a vaníliakivonattal ízesítjük.. A liszttel elkeverjük a sütőport és sót, majd fokozatosan a v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes