2 tojás
1 pohár porcukor (1 pohát = 3 dl)
1 pohár tej
2 pohár félgrízes liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
esetleg vaníliás cukor
Tojás + porcukor - habosra kikeverni
+ olaj és a tej (a tejet aszerint, hogy a tészta jó legyen, ne túl lágy, ne túl kemény)
+ liszt, sütőpor (zsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, gyümölccsel megszórjuk.
2 marok kr. cukor + 2 marok liszt + 1 kanál vaj --> összemorzsolni --> a tetejére rászórni (lehet fahéjjal megszórni)
(Finom málnával, ribizlivel stb, darabos dióval..)
ozzávalók: 220 ml (220 g) langyos tej 2 teáskanál cukor 80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő) 1 kg liszt 3 teáskan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Od navedene količine mlakog mleka odvojiti 4-5 kašika, staviti kvasac sa kašičicom šećera i pustiti da nadođe. Umutiti puter, dodati mleko sa kvascem, staviti so,...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjn...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű