250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
A sót és a szódabikarbónát a liszttel összekeverem. Ezután a zsiradékokat a liszttel elmorzsolom, a szalakálit pici tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A nedves keveréket a szárazra öntjük, fakanállal összedolgozzuk. Nem kell csomómentesre keverni, darabos maradhat. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk (kb. 1cm vastagságúra) és kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük tojássárgával, majd megszórjuk köménymaggal. Előmelegített 175 °C...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű