30 dkg friss meggy
1 doboz áfonya
1 hagyma
chili
vörösborecet
nádcukor
A felaprított hagymát egy kevés olívaolajon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a meggyet és az áfonyát. Amikor már levet eresztettek – ha szükséges, adjanak hozzá egy kevés vizet – beletesszük a felaprított chilit, a két-három evőkanál nádcukort, a vörösborecetet és sózzuk, borsozzuk. Majd a hőt magasabbra véve beforraljuk, hogy kellően sűrű mártást kapjunk.
Az aszalt szilvát a vajon picit megfuttatjuk, majd a többi összetevővel sűrítjük. Ízlés szerint főzőtejszínnel, tejjel hígítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMoss meg 10 kg érett, de még kemény Lucullus vagy San Marzo paradicsomot, és a szárrészüknél kereszt alakban bevágott szemeket vesd forrásban levő vízbe kb. 3 percre. Emeld ki őket...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nedves összetevőket egy bögrébe csurgatom és alaposan összekeverem, majd fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát is, és újra elkeverem. Voilá, oh-la-la!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA chillit lekarikázzuk,majd egy kisebb magasabb faló edénykében a mézzel együtt felforraljuk.Isteni chilli mártás grill sajthoz.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű