6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 csipet só
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt formába, vagy tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 20-30 perc alatt megsütjük (süsd aranysárgára – akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Ha kakaós piskótát csinálunk: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 csipet só. A kakaót darált dióval is helyettesíthetjük.
Mindent egy tálba beszünk és összekeverjük. Én a tejet szoktam a végére hagyni, hogy a sűrűséget lehessen szabályozni. Kefírnek a 330 g-os pohárral számolok, ebből egy nagy tepsi l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tésztához előírt anyagokat habosra kikeverjük. 2. Kizsírozott, lisztezett őzgerinc formában, közepes hőmérsékleten sütjük. 3. A kihűlt tésztát ízlés szerinti mázzal be...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásfehérjéből habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet is. Ezután mehet bele a dió / mogyoró, liszt és a kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát közepes lángon, szárazon, világos zsemleszínűre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük. A vizet lassan csurgatva adjuk hozzá, miközben habverővel keverjük. Beleszórjuk a mák...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes