2 kg alma
1 kg paradicsom
2 kg cukor
késhegynyi natrium benzoát
Felszeleteljük a kicsumázott almát meg a paradicsomot, és együtt megfőzve, szitán áttörjük. Hozzáadjuk a cukrot, és sűrűsödésig főzzük. Még forrón belekeverjük a tartósítót, üvegekbe töltjük, és azonnal lekötve, szárazgőzben tartjuk másnapig.
- A narancsokat megmostam, megtöröltem, majd kb. 1 x 1 cm-es kockákra aprítottam. (Nem volt bennük mag, de erre figyeljünk, a magokat minden esetben távolítsuk el.) - A főzőfazé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBarackokat mossuk meg, vágjuk ki a hibát a húsából, héjából és szedjük ki a magot. A kapott megtisztított halmot pürésítsük le (késes aprító, botmixer, daráló...). Tegyünk 9 lite...
Elkészítési idő: 4,5-5 óra Nehézség: Könnyű1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem 2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom. 3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom 4. Kimérem a cuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézBodza virágokat leszedjük a vastag szárakról, minél kevesebb zöld maradjon rajta. Hozzáadjuk a mosott felkarikázott citromot, 1,2l vizet és egy napig állni hagyjuk. A citromok levé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz