menu

Családireceptkönyv.hu

Eper dzsem


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 kg eper (tisztítatlan)
1 kg gyümölcshöz 30 dkg cukor
1 dzsemfix 3:1
1 kevés citromsav

Elkészítés:


1. Az epret 5 percre hideg vízbe teszem
2. Kis hegyes kés segítségével kicsumázom.
3. egy részét aprózóm vagy botmixerrel felaprítom, a többit egészben hagyom
4. Kimérem a cukrot, lecukrozom az epret, éjjelre a frigóba teszem.
5. felforralom, főzöm kb 5 percig, majd belekeverem a dzsemfixet.
6. Újra felforralom, és zubogva forralom még 3 percig.
7. Előre elkészített steril üvegekbe merem, tetejére leheletnyi nátriumbenzoátot szórok.
8. Az üvegeket befőzőfóliával és tetővel lezárom, 5 percre fejre állítom őket.

Eper dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Bodzavirág lekvár
Bodzavirág lekvár

A jól kinyílt virágokat alaposan öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromok héját jól dörzsöld meg, majd karikázd fel. Rétegezd egy lábosba a bodzával együtt, önts rá...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Narancs lekvár
Narancs lekvár

1. Alaposan elmossuk az üvegeket, száraz konyharuhán hagyjuk megszáradni. 2. A narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. Kézzel széttépkedjük a narancs cikkeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromdzsem Meyer citromból
Citromdzsem Meyer citromból

Megmostam a citromokat, megdörzsöltem, többször leöblítettem, majd megszárítottam. - A citromok két végét levágtam, majd előbb hosszában kettévágtam, középről a fehér vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Baracklekvár - OK
Baracklekvár - OK

1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk