1 üveg gyümölcsös fehérbor
1 liter szűretlen almalé
5 dkg méz
1 narancs
1 fahéjrúd
2 szem csillagánizs
4-5 szem szegfűszeg
A bor és az almalé keverékéhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és egy fél narancs héját. Ezt követően belekanalazzuk a mézet, és forráspontig melegítjük, de fontos, hogy ne forrjon, és máris fogyaszthatjuk.
Keverd össze a tejet a kakaóval és melegítsd fel. Forrás előtt tedd bele a csokoládét és a fűszert. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Melegen, tejszínhabbal fogyasztható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vágd cikkelyekre, és vedd ki a magházrészt. Egy tepsit boríts be sütőpapírral, tedd rá a cikkelyeket, és szórd meg az egészet a barna cukorral. A fahéjrudakat törd darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa gyümölcsöt megtisztítás után egy nagy méretű fazékba rakom… félig legyen a fazék… felöntöm vízzel…..alaposan szétfőzöm a gyümölcsöt… mixelem… újra felfőzöm… itt lehet a sűrűsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak berakod a turmixgépbe és összeturmixolod. Ha túl savanyú lenne egy kis mézzel lehet édesíteni. Ha hígabbra szeretnéd, 100 százalékos a piros gyümölccsel megegyező ízű eper, má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű