menu

Családireceptkönyv.hu

Almás forralt bor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg gyümölcsös fehérbor
1 liter szűretlen almalé
5 dkg méz
1 narancs
1 fahéjrúd
2 szem csillagánizs
4-5 szem szegfűszeg

Elkészítés:


A bor és az almalé keverékéhez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst és egy fél narancs héját. Ezt követően belekanalazzuk a mézet, és forráspontig melegítjük, de fontos, hogy ne forrjon, és máris fogyaszthatjuk.

Almás forralt bor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Karácsonyi mézeskalács
Karácsonyi mézeskalács

Keverd össze a tejet a kakaóval és melegítsd fel. Forrás előtt tedd bele a csokoládét és a fűszert. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Melegen, tejszínhabbal fogyasztható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sültalma-krémlikőr
Sültalma-krémlikőr

Az almát vágd cikkelyekre, és vedd ki a magházrészt. Egy tepsit boríts be sütőpapírral, tedd rá a cikkelyeket, és szórd meg az egészet a barna cukorral. A fahéjrudakat törd darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Rostos  gyümölcslé  Valitól
Rostos gyümölcslé Valitól

a gyümölcsöt megtisztítás után egy nagy méretű fazékba rakom… félig legyen a fazék… felöntöm vízzel…..alaposan szétfőzöm a gyümölcsöt… mixelem… újra felfőzöm… itt lehet a sűrűsége...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Banánturmix
Banánturmix

Csak berakod a turmixgépbe és összeturmixolod. Ha túl savanyú lenne egy kis mézzel lehet édesíteni. Ha hígabbra szeretnéd, 100 százalékos a piros gyümölccsel megegyező ízű eper, má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk