300 g csirkemellfilé
2 db nagy alma
1 evőkanál gyömbérpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só
A sütéshez:
1 evőkanál olaj
A csirkemellfilét megtisztítjuk és felkockázzuk.
Jól összekeverjük a gyömbérporral és állni hagyjuk kb.1/2 órát. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a húst, sózzuk és hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almákat. Hozzáadjuk a fahéjat. Tovább pirítjuk, míg az alma meg nem puhul.
Melegen tálaljuk. Rizzsel, vagy hagymás tört krumplival körítjük
A kacsamell bőrös részét nagyjából centinként beirdalom úgy, hogy közben nem vágok bele a húsba. Szóval, csak óvatosan a késekkel! Ezután előveszek egy serpenyőt, és közepes lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágtam, fűszereztem. A tojásokat, a tejföllel, sajttal, liszttel, maradék fűszerekkel összekeverjük, beleöntjük a kockázott húst is. A formát kivajazzuk és zse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olívaolajon a vékony cikkekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk, sózzuk, és víz hozzáadásával lefedve pároljuk, míg a hagyma puha nem lesz. Hozzáadunk 1 mokkáskanál erős darált p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű