80 dkg darált sertéshús
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek szezámolaj
2 tojás
5 dkg szezámmag
fél dl szójaszósz
fél dl rizsecet
2 ek nádcukor
chilipaszta
friss gyömbér
chili
3 ek Hoisin szósz
A darált húshoz hozzáverjük a tojásokat, a két gerezd reszelt fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a finomra aprított újhagymát és diónyi nagyságú gombóckákat formálunk belőle, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket.
200 C fokos sütőben, 20-25 percig sütjük.
Amíg a húsgombócok sülnek, elkészítjük a chilis-nádcukros páclevet.
A szójaszószt egy tálba öntjük és hozzáadjuk a rizsecetet, a szezámolajat, egy kevés chilipasztát, nádcukrot, egy kevés reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, a Hoisin szószt és összekeverjük, félretesszük.
Ekkorra már elkészülnek a húsgombócok, amiket a sütés után elkezdünk pirítani egy olajos serpenyőben.
Pirulás közben leöntjük a nádcukros-chilis páclével és magas hőfokon ebben sütjük tovább és közben forgatjuk.
Amikor elkészült szezámmaggal meghintjük és keleti káposztasalátával tálaljuk.
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztom. A megfonnyadt hagymát a darált húshoz öntöm, ráütök két tojást, belenyomom a 3 gerezd fokhagymát. Egy tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsont nélküli egy darabból álló 1,5 kg súlyú sertés karajt szeleteltem. Vagyis megközelítőleg 1 cm vastag szeleteket vágtam, oly módon, hogy nem az aljáig, hanem onnan is elhagyva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, hámozd meg és vágd hasábokra. A húst öblítsd le, töröld szárazra, és vágd ujjnyi hosszú csíkokra. A szalonnát is aprítsd fel. A hagymát és a fokhagymát hámozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk. A felhevített zsíron pirítjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű