menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell


Írta:

Adag: 3 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg csirkemell
0,5 kg gomba
175 g tejföl
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint fokhagymasó
ízlés szerint fűszersó
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
pár szelet füstölt szalonna

Elkészítés:


A szalonnát 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát pedig finomra vágjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, klopfoljuk, majd fűszersót, sót és fokhagymasót összekeverünk egy tálba és ezzel fűszerezzük a húst.
Serpenyőbe feltesszük a szalonnát, kisütjük a zsírját, majd, ha kevésnek látjuk pótoljuk.
Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, amíg a hagyma üvegesre párolódik, a csirkemellet egy serpenyőben kifehéredésig sütjük pár csepp zsiradékon (nem kell teljesen megsütni a húst!).
A paprikát, paradicsomot, hagymát, szalonnát megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a csirkemellet, egy kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. Ezután főzzük.Amíg fő, addig elkészítjük a habarást (egy tálba habverő segítségével összekeverjük a lisztet és a tejfölt csomómentesre, ezután vízzel beállítjuk tejszín sűrűségűre).
Ha megfőtt a hús és a gomba, hozzáadjuk a habarást, pár percig főzzük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk, fűszerezzük.
Köretként adhatunk galuskát, rizst, tésztát

Bakonyi csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Kacsamáj, vörösboros gombával
Kacsamáj, vörösboros gombával

Egy lábosban egy nagyobb fej vöröshagymát apróra kockázunk, olívaolajon megpirítunk, és rátesszük a negyedekbe vágott gombát. A gombát sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vörösbort, a ka...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Panírozz okosan
Panírozz okosan

A csirkemellet felszeleteljük és fűszerezzük. A tojást kikeverjük a mustárral és a zabliszttel. A csirkedarabokat belemártotjuk a tojásos masszába, majd a zabpehelybe hempergetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemáj puhára sütve
Csirkemáj puhára sütve

Forró, de nem forrásban lévő zsiradékba tesszük a megmosott, lecsepegtetett májakat, úgy, hogy a zsír ellepje, és nagyon lassú tűzön (nehogy forrjon, csak gyöngyözzön) puhára párol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Kínai édes csípős csirke falatkák
Kínai édes csípős csirke falatkák

Kínai édes csípős csirke falatkák elkészítése első lépése a csirkemellet kisebb szeletekre, csíkokra vágjuk, sózzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk