menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos papucs


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
50 g búzaliszt (BL55)
270 g margarin
450 g búzaliszt (BL55)
30 g margarin
20 g élesztő (friss)
50 g porcukor
5 g só
250 ml 2,8%-os tej
2 db tojássárgája
♥ KRÉM:
300 ml 2,8%-os tej
3 db tojássárgája
1 pudingpor (vaníliás)
100 g kristálycukor
♥ TÖLTÉS:
barack - konzerv

Elkészítés:


Készítünk egy "zsiradékalapot". A margarint összegyúrunk a liszttel, téglalap alakúvá formáljuk és betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a "tésztaalapot": a tej egyik felében feloldjuk az élesztőt, a másik felében elkeverjük a sót. A maradék lisztből és margarinból a többi anyaggal (élesztős tej, sós tej, porcukor, tojássárga) tésztát gyúrunk. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a deszkától. Ruhával letakarva pihentetjük.

A "tésztaalapot" kinyújtjuk 30x35 cm-re, rátesszük a "zsiradékalapot" és becsomagoljuk.

Újra kinyújtjuk, ezután hajtogatjuk: először egymásra hajtjuk, kinyújtjuk, majd úgy, mint a könyvet. Betakarjuk ruhával és hűtőben fél órát pihentetjük. Ismét hajtogatás következik, az imént leírtak szerint. Fél órát letakarva, hűtőben pihentetjük.

A krémhez a tojássárgáját kevés tejjel kikeverjük. Egy másik tálban a pudingport is kevés tejjel elkeverjük és a kettőt összeöntjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk és besűrítjük az előző keverékkel. Kihűtjük.

A felezett barackokat lecsepegtetjük és még négy felé vágjuk.

A tésztát körülbelül 52x60 cm-re kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. Nyomózsákkal átlósan húzunk csíkot a krémből.

Egymással szemben lévő sarkait tojással lekenjük. Először egyik felét hajtjuk rá, majd a másikat. Két végébe helyezzük a barackokat. Tojással lekenjük, kelesztjük 20 percig, majd 200 C-on sütjük.

Barackos papucs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Zsemle
Zsemle

Először a kovászt készítjük el. Az 5 dkg élesztőt, kevés langyos vízzel feloldjuk és összekeverjük a fél kg liszttel. Annyi vizet adunk hozzá, hogy a nokedli tésztától kicsit sűrűb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Pudingos epertorta recept
Pudingos epertorta recept

A lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat) és kezdjük el összemorzsolni. Amikor mikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós - Kakaós szelet
Kakaós - Kakaós szelet

1. A hozzávalókat egy keverő tálba teszem, és a gyümölcs kivételével összekeverem. 2. Sütőpapírral bélelt, kisebb tepsibe kiöntöm, a tetejére gyümölcsöt teszek és 180 fokon 35...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mazsolás túrós kuglóf (paleo)
Mazsolás túrós kuglóf (paleo)

Az elkészítése pofon egyszerű. A hozzávalókat a mazsola kivételével alaposan összeturmixoljuk. Hozzáforgatjuk a mazsolát. Szilikon kuglóf formába öntjük végül 160 fokos sütőben 60...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk