1,5 kg liszt,
2 közepes főtt burgonya, reszelve,
2 dkg élesztő,
1 k.k. só,
1 ek. cukor,
3 kanál olaj,
langyos víz szükség szerint.
Az élesztőt a kevés cukorral langyos vízben felfuttatjuk, egy mély tálba szórjuk a lisztet, a sót, a tört krumplit,
összekeverjük az élesztővel, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
Géppel jól kidolgozzuk, lassanként közékeverjük az olajat.
Két órán át kelesztjük, majd lisztes deszkára öntjük. Három részre osztjuk, majd minden egyes részt újabb három részre.
A darabokból kissé elvékonyodó ágakat sodrunk, amelyeket hármas fonással megfonunk. Újabb fél órát kelesztjük, majd tojássárgájával megkenve mákkal vagy szezámmaggal meghintjük.
Mérsékelt tűzön pirosra sütjük.
Szombatra hosszúkás barheszt, az őszi nagy ünnepekre kereket sütünk.
Langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet összekevertem a maradék cukorral, csipetnyi sóval, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadta a vajat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaóport és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam és hagytam pihenni 45 percet. Amint a duplájára kelt téglalap alakúra nyújtottam,megkentem lekvárral.Megszórtam dióval. Felcsavartam,majd koszorúba hajtottam...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. A megfelelő...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: Könnyű