menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli (TT receptje)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA (4 db bejglihez) :
80 dkg finomliszt (BL 55)
32 dkg margarin
8 dkg porcukor
3-4 dkg élesztő
2 tojássárga + a kenéshez
2 dl langyos tej
csipet só

♥ TÖLTELÉK (2 db bejglihez) :
25 dkg darált mák vagy dió
17 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
5 dkg kekszmorzsa
citrom reszelt héja
1-1,5 dl tej
fahéj

Elkészítés:


♥ Tészta:
A hozzávalókat előkészítjük, kimérjük, a robot üstjébe tesszük a lisztet, tojássárgát, vajat, porcukrot, csipet sót.
Az élesztőt 2 dl tejben felfuttatjuk. A robot üstjébe készített anyagokra öntjük a felfuttatott élesztőt.
Lassú fokozaton elkezdjük gyúrni a tésztát, mikor eléggé összedolgozta, magasabb fokozatra tesszük.
Ha a tészta elkészült, cipóvá fomázzuk, felezzük majd negyedeljük, és négy kis cipót formázunk.
Pihentetjük a tésztát, míg készítjük a tölteléket, de legalább 30 perc pihentetés kell.
A 1/2 óra leteltével kinyújtjuk a tésztát, kb 20x25 cm-re. Igyekezzünk sarkosan nyújtani.
Töltés:
A tölteléket elfelezzük és a felével megtöltjük az egyik, másik felével a másik tésztát. A tölteléket nagyon jól eloszlathatjuk a habkártyával de használható a kanál is .
A tölteléket ne kenjük szét teljesen a tészta széléhez. Feltekeréshez a tészta szabadon maradt széleit 3 oldalon ráhajtjuk a töltelékre, majd a nem ráhajtott szél felé elkezdjük felcsavarni.
Nem kell túl szorosra tekerni. Ha még formázni szeretnénk, kicsit lehet hengergetni, de vigyázzunk, hogy a hajtás mindig alulra kerüljön a végén.
A maradék három cipóval hasonlóan járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a bejgliket. Sárgájával lekenjük , hagyjuk megszáradni (30 perc) , majd újra lekenjük. Hústűvel megszurkáljuk (koppanásig) és mehet a sütőbe. 180°-ra

♥ Mák töltelék:
1, 1,5 dl tejbe beteszünk 17 dkg cukrot, fahéjat tetszés szerint, vaníliás cukrot. Felforraljuk, visszavesszük a hőt, a mákoshoz beleöntünk 25 dkg mákot, és beletesszük a reszelt citromhéjat.
Kicsit még a tűzuön hagyjuk de állandóan keverjük. Beletehetünk max. 5 dkg kekszmorzsát. Félre tesszük hűlni.

♥ Dió töltelék:
1, 1,5 dl tejbe beteszünk 17 dkg cukrot, fahéjat tetszés szerint, vaníliás cukrot. Felforraljuk, a kimért dióhoz hozzáadjuk a kekszmorzsát, a reszelt citromhéjat, és a forró tejhez adjuk. A lángot visszavesszük,
kis ideig még a tűzön hagyjuk. Ha túl híg, akkor diót adagoljunk még hozzá. Tegyük félre hűlni.

Bejgli (TT receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Mákosguba torta
Mákosguba torta

“Tészta”: A fonottkalácsot felszeleteljük, majd kb 2 cm x 2 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. (fehérjére nem lesz szükségünk) A tejet a cukrászhabbal és a vajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Élesztőmentes bejgli
Élesztőmentes bejgli

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd add hozzá a vajat/kókuszzsírt és morzsold el benne. Ezután jöhet bele a tojássárgája, az édesítő, só, citrom héja és a tejföl. Alaposan gy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilvás göngyölt pulykamell
Aszalt szilvás göngyölt pulykamell

Az aszalt szilvát a sherryvel leöntjük, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar má kosguba torta madártej krémmel
má kosguba torta madártej krémmel

Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a...

Elkészítési idő: kb 1 ó.
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk