menu

Családireceptkönyv.hu

má kosguba torta madártej krémmel


Írta:

Elk. idő: kb 1 ó.
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


( 24 cm-es kapcsos formához)

12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola ( opcionális )

Krém :
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj

Tetejére :
3 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix

kevés szemes mák díszíteni

Elkészítés:


Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.

A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Miért készítenénk csoki- vagy gyümölcstortát az ünnepekre, ha elkészíthetjük ezt az isteni finom mákosguba tortát madártej krémmel. Ez a legfinomabb desszert, amit valaha ettem.

má kosguba torta madártej krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Szusirizs szójás lazaccal
Szusirizs szójás lazaccal

A rizst átmossuk, egy tiszta konyharuhára szétterítjük és megszárítjuk. Pihentetjük körülbelül 10 percig. Áttesszük a lábosba, felöntjük a vízzel. 2 percig erősen forraljuk, majd k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsuzsi karácsonyi mézese
Zsuzsi karácsonyi mézese

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy éjszakát pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk és világosra sütjük. Vigyázni kell, mert nagyon hamar sül.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
***Triplacsokis mousse torta
***Triplacsokis mousse torta

A piskótához először felolvasztom a csokit a vajjal és a többi hozzávalóból piskótatésztát készítek, amit 160°C-on 20 perc alatt megsütök egy 24 cm átmérőjű tortakarikában. Hagyom...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Gyömbéres almaleves
Gyömbéres almaleves

Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára. Öntsük fel vízzel, és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és szegfűszeggel....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk