1,5 kg birsalma
1 kg befőzőcukor (2:1)
1 db vaníliarúd
1 db biocitrom
20 dkg kristálycukor
olaj az alufóliához
A megmosott és negyedelt birsalmákat a magházuk eltávolítása után felkockázzuk, és kevés vízben, fedő alatt pépesre főzzük. Szitára öntve jól lecsepegtetjük, majd áttörjük, és kimérünk 1 kg-ot.
Az áttört pépet összeforraljuk a befőzőcukorral, a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével, valamint a megmosott biocitrom lereszelt héjával, és kevergetve sűrűbbre főzzük kb. 45 perc alatt.
A masszát olajjal megkent alufóliára simítjuk 1 cm vastagon, és 1-2 napig szikkadni hagyjuk. Ezután sütőpapírra borítjuk, majd a fólia lehúzása után további 1 napig szárítjuk. Végül négyzetekre vagy rombuszokra vágjuk, és a darabokat a tányérra szórt kristálycukorba nyomkodjuk.
Simára keverjük és összeforraljuk, besűrítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat tisztítás után (hámozni nem kell) kockákra vágjuk. Az alaposan elmosott befőttes üvegekbe beledobunk egy kis darabka fahéj rudat és 2-3 db szegfűszeget. Az almákat...
Elkészítési idő: 50 perc+ pucolá Nehézség: KönnyűA narancsokat zöldséghámozóval megpucolom úgy, hogy a háj sárga részét igyekszem csak eltávolítani. Az így kapott csíkokat gyufaszálakra vágom, mély lábosba teszem, és annyi vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű