(38 x 24 cm-es tepsihez)
♥ TÉSZTA:
9 tojás,
16 dkg liszt,
2 dkg kakaó,
18 dkg cukor,
4,5 dkg margarin,
1 csomag sütőpor
♥ KRÉM:
4 dl tej,
2 tojás sárgája,
4 dkg cukor,
10 dkg kókuszreszelék
A krémhez a tojások sárgáját elkevertem 2 dl tejjel. A többi tejet a cukorral felmelegítettem, majd hozzáöntöttem a sárgájás tejet és lassú tűzön tovább főztem. Folyamatosan kevergetve, nagyjából forrpontig. Nem lesz túl sűrű, csak éppenhogy krémes jellegű. Még így melegen beleszórtam a kókuszreszeléket és kihűtöttem.
A piskótát a szokásos módon elkészítettem. A tepsibe simítottam, majd a már kihűlt kókuszos krémből apró halmokat kanalaztam a tetejére. Mehetett a sütőbe, és nagyjából 35 perc alatt készre is sült.
A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA mákot összekevertem a cukorral és ledaráltam. A meghámozott tököt apró lyukú reszelőn lereszeltem. A reszelt tököt és a darál mákot összekevertem, beletettem a jól megmosott m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval és a szódabikarbónával, a sárgákat pedig krémesre keverjük a citromlével és a kókuszolajjal. A két m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot és a sütőport összekevered majd két felé veszed. Egy közepes tepsit vastagon kikensz 10 dkg margarinnal, majd a liszt felét egyenletesen beleteszed. A túrót ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű