2 ek liszt
2 dl fehér bor
1 dl víz
3 tojássárga
1/2 citrom héja
10 dkg cukor
5 dkg mazsola
Két evőkanál lisztet simára keverünk 2 dl fehér borral 1 dl vízzel, és egyenként hozzáadunk 3 tojássárgáját, miközben tovább keverjük, gazdagítjuk 1/2 citrom reszelt héjával, 10 dkg cukorral és 5 dkg jól megtisztított mazsolával. Kis lángon vagy gőz fölött habverővel addig verjük, keverjük, amíg forrni kezd – akkor azonnal levesszük a tűzről, és máris tálaljuk. (A mazsola el is maradhat belőle.)
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg. A paprikákat negyedeljük fel, távolítsuk el a magok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat szélesebb szeletekre vágom és kicsi olajon megsütöm a héjas oldalát, teflonban. Amikor látom, hogy megsült, leszedem a héjáról a paprikák húsát. Olajon megfuttatom...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűBonyolultnak tűnik, de egyáltalán nem az. Ha minden ki van mérve, előkészítve, akkor gyerekjáték lesz... A dinsztelt hagyma, répa után szép sorjában mindent sorban belerakunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű