menu

Családireceptkönyv.hu

Boros marhatokány


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50-60 dkg marhalábszár,
2 dl száraz vörösbor,
3 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1 összetört szegfűszeg,
1-1 késhegynyi őrölt gyömbérpor,
őrölt csípős paprika,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:


A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erős lángon lepirítom.
Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fűszereket és fedő alatt, elfőtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besűrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Boros marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges húsgolyók a sütőből
Zöldséges húsgolyók a sütőből

Egy nagy tálba reszeljük le először a cukkinit, sózzuk be, és hagyjuk, hogy levet engedjen. Nyomkodjuk át pár perc elteltével, így a felesleges lé távozik belőle. Ekkor reszeljük h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ramen leves
Ramen leves

1. A gombát 1 l langyos vízben áztasd, míg meg nem puhul, a vizet ne öntsd ki, hiszen ez lesz az alaplé. 2. Lábasban melegísd fel a szezámolajat kis lángon, majd add hozzá a leres...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Bajor rostélyos
Bajor rostélyos

1/2 kg marhafelsált jól kiverünk, besózunk és töltjük: 1/4 kg kockára vágott főtt burgonyát 10dkg metéltre vágott sonkát, 1 tojás kemény habját, 1-2 kanál tejfelt, sót borsot össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TATÁRBIFSZTEK
TATÁRBIFSZTEK

Pácolás, bekeverés előtt 3-4 nappal. Javasolt pác: só, hagyma, szemes bors, babérlevél, mustár, olaj. Az olaj a húst lepje el.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk