50 dkg marha- vagy sertéshús (nálunk tarjából a legnépszerűbb)
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 csipetnyi őrölt bors
só
1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
a tálaláshoz: nokedli vagy rizs
A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy félkarikákra szeleteljük.
A szalonnát és a hagymát az olajon állandóan kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon könnyen odaég!) A hagymát nem barnítjuk meg, csak addig sütjük, amíg kissé össze nem esik.
Ezután hozzáadjuk a húst, és tovább keverjük. Mikor a húsdarabok körben mindenütt kifehéredtek, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, levesszük a tűzről, és felöntjük fél pohár hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, aztán lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet.
Mikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, felöntjük fél pohár vízzel, és a húshoz öntjük. Jól megkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még tíz percig főzzük.
Nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.
Tisztítsuk és mossuk meg alaposan a sertésbélt vigyázzunk, hogy ne szakítsuk el. Keverjünk el egy evőkanál sót, 300 ml vízbe. Szeleteljük apró darabokra a húsokat, keverjük össze e...
Elkészítési idő: 100 Nehézség: Nehéz1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük. 2. A hagymát, fokhagymát, kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). 3. Felöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizst kevés zsírban átforrósítjuk, felöntjük a vízzel, hozzákeverjük az ételízesítőt, kevés borsot és fedő alatt addig pároljuk, amíg a vizet be nem szívta. 2. Egy tűzálló...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézsertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiol...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű