menu

Családireceptkönyv.hu

Csikós tokány


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg sertéslapocka
15 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma

4 darab paprika
6 dkg zsír
2 dl tejföl
finomra vágott petrezselyem (opcionális)
3 dkg liszt
4 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:


A kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból.
A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Mikor kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Fedő alatt felforraljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, a félbe vágott és kimagozott paprikákat. Sózzuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet.
Ha a hús már teljesen puha, kivesszük a paprika darabokat. Behabarjuk a lisztes tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (opcionális) és 2-3 percig forraljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Elkészíthető csirkemell filéből, vagy pulykamell filéből is.

Forrás: Turós Lukács - Lányok, asszonyok szakácskönyve

Csikós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fusilli babos-húsos raguval
Fusilli babos-húsos raguval

A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka fasírt őzgerincbe
Pulyka fasírt őzgerincbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált húsos-sajtos rántott szelet
Darált húsos-sajtos rántott szelet

A húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de n...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajtos-tejfölös karaj
Karaj - Sajtos-tejfölös karaj

1. A hús szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott fokhagymával és annyi tejet öntünk rá hogy ellepje. 2. Lefedjük és egy éjszakát így pihentetjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk