80 dkg sertéslapocka
15 dkg vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
só
4 darab paprika
6 dkg zsír
2 dl tejföl
finomra vágott petrezselyem (opcionális)
3 dkg liszt
4 dkg füstölt szalonna
A kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk a zsíron. Mikor kisült a zsírja, kivesszük a pörcöt a lábasból.
A zsírra dobjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Mikor kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Fedő alatt felforraljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, a félbe vágott és kimagozott paprikákat. Sózzuk, hozzáadjuk a szalonnapörcöt és készre főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet.
Ha a hús már teljesen puha, kivesszük a paprika darabokat. Behabarjuk a lisztes tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet (opcionális) és 2-3 percig forraljuk.
♥ Elkészíthető csirkemell filéből, vagy pulykamell filéből is.
Forrás: Turós Lukács - Lányok, asszonyok szakácskönyve
A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk. Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk. Ezután r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de n...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A hús szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval, apróra vágott fokhagymával és annyi tejet öntünk rá hogy ellepje. 2. Lefedjük és egy éjszakát így pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz