Pulykafasírt
Hozzávalók:
30 dkg darált hús
3 db zsemle
1 tojás
1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve
só, bors, vegeta
bacon szalonna
nyáron paradicsom, paprika
Elkészítés:
A 3 zsömlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle és a zsemlét összekeverem a hússal, tojással, reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint. A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.
Sütés:
Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon szalonna csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot. Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.
Opcionális:
Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.
A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a...
Elkészítési idő: 14+2,5 ÓRA Nehézség: KönnyűA húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk. A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk és zsírban átsütjük. 2. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát és a felkockázott szalonnát, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük. A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a z...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes