menu

Családireceptkönyv.hu

Fertődi tokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál majoranna
só,törött bors ízlés szerint
1 kanál mustár
1 dl tejföl
1 mokkáskanál pirospaprika
kis étolaj

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk,a hagymát finomra vágjuk.
A hagymát megpároljuk kis olajon ,rádobjuk a csíkokra vágott húst, takaréklángon pároljuk fedő alatt,míg kiereszti a levét,akkor befűszerezzük a sóval,borssal,vegetával,majorannával.Ha szükséges párolás közben pótoljuk a vizet.Ha megpárolódott a hús,félrehúzzuk,beletesszük a pirospaprikát.Tejfölös habarást készítünk a mustárral,majd összekeverjük, összeforraljuk Galuskával vagy tésztával tálaljuk..A mustártól pikáns és egyedi íze lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csülök zöldségágyon
Csülök zöldségágyon

A csülköt felvágjuk nagyobb darabokra. A zöldségeket is nagyobb darabokra vágjuk. Az újburgonyát megtisztítjuk, majd egyben egy tepsibe tesszük a többi zöldséggel együtt. Ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány recept
Borsos tokány recept

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvaszt...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbász hússal  töltött  tarja
Kolbász hússal töltött tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk