1 nagyobb, konyhakész csirke
só, bors, bazsalikom, kakukkfű
kb. 3 evőkanál liszt
7-8 evőkanál olaj
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál ecetes gyöngyhagyma
25 dkg gomba
3 paradicsom
1,5 dl száraz rozé
4-6 szelet szendvicskenyér
4 tojás
A sütéshez: olaj
A díszítéshez: petrezselyemzöld
Megmossuk a csirkét, konyhai papírtörlővel letörölgetjük róla a nedvességet. Előkészítjük
a zöldségeket: apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagymát, kisebb kockákra aprítjuk a paradicsomot, szeleteljük a gombát.
Feldaraboljuk a húst, bedörzsöljük sóval, kevés borssal, és lisztbe forgatjuk. Minden darabot jól körbepirítunk felforrósított olívaolajon, majd tálra szedjük őket. A visszamaradt olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát. Belekeverjük a gombát, majd miután levet ereszt, mellétesszük a paradicsomot és a fokhagymát is. Bazsalikommal, kakukkfűvel fűszerezzük, felöntjük a borral, és visszatesszük bele a húst. Fedő alatt, kis lángon 30-40 perc alatt puhára pároljuk. Mielőtt a csirke teljesen elkészül, megsütünk fejenként 1 tükörtojást, és megpirítjuk a kenyérszeleteket.
Tálaláskor a tányér közepére kerül a ragu, arra a hús, a tetejére pedig a tojás. Petrezselyemzölddel díszítjük, félbevágott pirítóssal fogyasztjuk.
♥ egész csirke helyett combokból is készíthetjük.
♥ Az eredeti receptben vagylagosan szerepel a gyöngy-, illetve a vöröshagyma
♥ Pirítós helyett tagliatelle tésztát is főzhetünk köretként a hús mellé.
Amíg a burgonya fő, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk és olívaolaj/piros pesto keverékével átkenjük és állni hagyjuk. Ezalatt az ízek jól összeérnek. Ha a burgonya kihűlt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket tejben áztattam, majd kifacsartam. A megtisztított májat botmixerrel pürésítettem, a többi hozzávalókkal kikevertem, egy kevés zsemlemorzsát adtam hozzá és olajjal kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felkockázott/felkarikázott burgonyát lobogó, sós vízben elkezdjük főzni. 2. A csirkemellet felszeleteljük, és kiklopfoljuk őket és besózzuk. 3. Egy villával összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA brokkolit mosd meg, szedd szét rózsáira, és enyhén sós vízben főzd meg négy-öt perc alatt. Ha kész, szűrd le, csöpögtesd le. A hagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű