menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell (egész, filé)
TÖLTELÉK:
400 g csirkemáj
125 g gomba - csiperke/sampion
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
30 ml víz
feketebors (őrölt)
majoránna

PANÍROZÁS:
búzaliszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük.
Sok majorannát vágjunk apróra, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat.
Az elkészült májat ledaráljuk, a megmaradt levével összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
Most az alaposan megmosott csiperkegombát félbe, vagy negyed cikkekre vágjuk, olaj nélkül egy serpenyőben majorannával grillezzük, majd a ledarált májhoz keverjük.
Most a korábban kiklopfolt csirkemellekbe elosztjuk a tölteléket, és becsomagoljuk. Fogpiszkálóval rögzítjük a húst.
A húsokat sózzuk, majd kétszer panírozzuk. (Lisztben, majd egész tojásban, és zsemlemorzsában, majd újra.)
Végül bő olajban közepes hőfokon - előmelegített olajban - kisütjük a tekercseket, míg aranybarnák nem lesznek.
A kisült tekercsekből kihúzzuk a fogpiszkálókat, felszeleteljük, és burgonyás körettel tálaljuk.

Csirkemell csiperkegombás májkrémmel töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Teri
Mustáros hagymás csirkemell
Mustáros hagymás csirkemell

A húst nagy szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, majd a csirkét is pirítjuk 3-4 percig. A mustárt hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kentucky csirkeszárny 2
Kentucky csirkeszárny 2

Elkészítés: A szárnyakat megtisztítom. Pácot készítek: 1 evőkanál Erős Pistát, 2 evőkanál Édes Annát, 1 evőkanál mézet és fél evőkanál fűszersót összekeverek. Beleforgatom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás pulykamell
Gombás pulykamell

A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkecombok vajban sütve
Csirkecombok vajban sütve

A húsokat megmossuk, majd átkenjük a vajjal és fűszerezzük, ezt követően tepsibe tesszük. A megmaradt, felkockázott vajat is mellé helyezzük, hozzáöntjük a citromlét és a bort, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk