60 dkg csirkemellfilé
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
1 tk só
1 tk tk.bors
1 tk bazsalikom
A panírhoz:
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg szezámmag
4 ek tej
1 kg krumpli
1 kk só
1 kk bors
1 csokor petrezselyem
1 db kígyóuborka
ízlés szerint tejföl
3 gerezd fokhagyma
0,5 kk só
A krumplit kockakra vágom. Enyhén sós vízben puhára főzom.
A csirkemelleket kicsi darabokra vágom. Egy tálba öntöm a tejet, beleteszem a húst és beleaprítom a fokhagymát is.
Legalább 1 órán át pihen a tejben a hús. Közben a friss petrezselymet összeaprítom, vagy a szárítottat odakészítem. Egy nagyobb lábasban olajon megforgatom a petrezselymet, hozzáadok 1kk. sót es 1 kk. borsot, majd a leszűrt a krumplival par perc alatt összeforgatom. A húshoz előkészítem a panírt. A húsokat a fűszerekkel beszórom. 3 tányér kell, lisztnek, tojásos-tejnek, szezammagos zsemlemorzsának. A húsokat bepanírozom.
Majd bő olajban lassabb tűzön aranybarnára sütjük.
A kígyóuborkat felszeletelem, lesózom. Majd beleaprítom a fokhagymákat, és hozzákeverem a tejfölt.
1. A csirkeszárnyakat egy tálba rakjuk, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az összes többi fűszerrel, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lefedjük alufóli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici piros...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 2 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűHús 1. A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. 2. A töltelékhez pár...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz