150 g sózott vaj
100 g fekete csokoládé
200 g sűrített tej
30 g mogyoró
A vajat és a csokoládét vízfürdőn olvaszd fel, nagyon sima krémet kell kapni. Mialatt olvad a csoki, késes aprítóban pörgesd meg a mogyorót.
A felolvadt csokoládés masszát tedd a robotgép keverő táljába és add hozzá az őrölt mogyorót. Pörgesd kb.1 percig, közben állandó keverés mellett apránként add hozzá a kondenzált tejet. Jól zárható széles szájú üvegben tárold. Szobahőmérsékleten tárolva lágy marad a krém.
Amennyiben szilárd textúrát szeretnél, tedd frigóba.
Frigóban több héten keresztül tárolható.
Először a pudingot főzzük meg, de csak 6 dl tejjel, hogy keményebb krém legyen. Hagyjuk hűlni, és inkább a végén édesítjük, mert vannak olyan édesítőszerek, amik hő hatására elvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd verni a csipet sóval. Ha félig kemény, több részletben add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Amikor pedig már a habverőn megáll a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű250 g kókuszreszeléket darálj egészen apróra.Egy kisebb lábosban keverd össze a Cocomas kókuszkrémet, a kókuszolajat, a vizet, a vanília kivonatot és az eritritet.Lassú tűzön kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlisztet egy tálba szitálom, elkeverem benne a sót és a kristálycukrot. Tűzálló tálba meglangyosítom a tejet. A liszt közepébe lyukat készítek, beleütöm a tojást, belemorzsolom a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes