300 g liszt
50 g cukor
1/2 ek só
170 g sótlan vaj
120 ml hideg tej
1 tojás (lekenéshez)
nutella vagy más csokoládé
durva szemű cukor a díszítéshez
A lisztet, cukrot, sót és a kis darabokra vágott vajat tedd a robotgép üstjébe. Addig dolgoztasd a gépet, amíg egyenletes morzsás
állagúvá válik borsónyi vajdarabokkal. Önts hozzá gyorsan 80 ml hideg tejet, forgasd meg a géppel, majd állandó forgás közben fokozatosan add hozzá a maradék tejet, esetleg még egy keveset is, ha szükséges. Állítsd le a gépet, amikor a tészta összeállt. Vedd ki a tésztát, formázz belőle cipót, és csomagold be fóliába. A befóliázott cipót tedd a frigóba kb 30 percre.
Kapcsold be és melegítsd elő a sütőt 205°-ra.Javaslat: Ne az egész tésztával dolgozz.
Dolgozz először csak a tészta felével, és a másik felét ezalatt a hűtőben tárold. Így az megfelelően hideg marad, könnyebben tudsz majd vele dolgozni. A tésztát nyújtsd ki 3 mm vastagra. Használj 2 különböző méretű formát a tészta szaggatásához, egy kisebbet és egy nagyobbat.(pl. 65 mm és 57 mm) Ugyanannyi kicsit és ugyanannyi nagyot vágjál ki a tésztából ( kb. 30 kisebb és 30 nagyobb ebből a mennyiségből)
A kicsi szív lesz az alja, és a nagyobb lesz a sütemény teteje.
A tojást törd föl egy tálba, adj hozzá 1 ek vizet és alaposan keverd el. (Használhatsz tejet is a víz helyett.)
A KICSI szívek széleit kend be a tojással, majd mindegyik közepére halmozz 1 kávéskanálnyi nutellát.
Fedd be a szíveket a nagyobbik szívvel. Ujjaddal körbe nyomkodva zárd le a tésztát a nutella töltelék körül, majd egy villa fogaival
recézd körbe. Hasonlóan dolgozz el minden süteményt.
Kend le tojással a süteményeket, és szórd meg durva szemű cukorral.
A 205°-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, amíg a sütemény szélei elkezdenek aranybarnává válni.
A piskóta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd mikrózható tálba tesszük és 2 percig mikróban melegítjük. Amikor kész, kockára vágjuk és csokimázba mártjuk, ami a következő: A ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és sűrű krémmé főzzük. Langyosra hűlve belekeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket, és beledolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sütőport és a porcukrot, belekeverjük a 1 tojássárgáját és a tejfölt, nem túl kemény tésztává gyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű